Güneyyurt Beldesi, Yenimahalle Topaktaş Mevkisindeki çöp kirliliği ile yaptığımız haberlerden sonra Alakiseli çevreye duyarlı gençlerimizin mahallemizde çevre temizliği bilinci oluşturmak amacıyla Yenimahalle'de bulunan okulumuz ve futbol sahamız etrafında bulunan çöpleri temizlediler.
Mahallemizde başlatılan bu temizlik çalışması büyük beğeni topladı.
Anayasamızın 56. Maddesinde "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın ödevidir" denilmektedir. Bu nedenle her insan çevreci olmak ve bu sorumluluğu taşımak zorundadır.
Gençlerimizin bu davranışı mahallemizden başlamak üzere çevremize ve ülkemize örnek olmalarını temenni eder Yenimahalle (Alakise) gençlerini kutluyoruz.
Haber&Foto: Mustafa Çıkrık
Hiç yorum yok:
Yorum Kuralları
Yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret, küfür, aşağılayıcı, küçük düşürücü, pornografik,
ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici,
yorumların her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu yorumcuya aittir.
İsimsiz yazılan yorumlar bir saat içinde sistem tarafından otomatik olarak silinir.